Person Making Clay Figures

Nieuw Onderzoek over Kinderkosten in Vlaanderen

Enige weken terug was deze studie van Myfamily en KUL een topic in het journaal. Dit zijn de resultaten in a nutshell:

👨‍👩‍👧‍👦 Een gemiddeld Vlaams gezin besteedt nu maandelijks 1.179 EUR aan hun kind(eren), wat een stijging is van 28% ten opzichte van 2018! 📈 De totale kindkost omvat alle uitgaven, zoals voeding, kleding, onderwijs, en meer.

💰 Opmerkelijk is dat 32,6% van de gezinnen tevreden is over hun financiële situatie, waarbij koppels (37%) dubbel zo vaak tevreden zijn vergeleken met alleenstaanden (18%). Het omslagpunt voor tevredenheid bij koppels is 4.673 € per maand en bij alleenstaanden 3.160 €.

💸 Helaas is minder dan een kwart van de gezinnen (23,5%) tevreden over hun uitgaven, waarbij koppels (25%) ook hier weer meer tevreden zijn dan alleenstaanden (17%).

🏠 De huisvestingskosten zijn gemiddeld gestegen tot 1.375 € per maand, wat een stijging van 16% is ten opzichte van 2018.

👶👦 De leeftijd van de kinderen speelt een cruciale rol in de kindkosten, waar bij opgroeiende kinderen tussen 2,5 en 11 jaar gemiddeld 44,23 euro minder kosten dan jongere kinderen. Kosten stijgen weer tussen 12-17 jaar tot gemiddeld 1.000 € per maand, en ouders van 18-jarigen mogen rekenen op meer dan 1.123 € per maand.

Opleiding over het berekenen van onderhoudsgeld volgen? Kennis van zaken verwerven over de werking en de zin/onzin van rekentools? Check de opleiding ‘Berekenen van onderhoudsbijdragen aan de hand van excel rekentool‘.

portret

Wij zijn Vera en Nele. Twee enthousiaste juridische experts die hun jarenlange ervaring en kennis met jou willen delen. Als gepassioneerde professionals hebben we een diepgewortelde passie voor het scheidingsrecht en streven we ernaar om anderen te helpen in hun cariëre.

Naast het advies in deze Blog organiseren we opleidingen, bieden we modeldocumenten aan en voorzien hulpmiddelen om te groeien als scheidingsprofessional.

Vergelijkbare berichten