Clear Light Bulb

Tip van de week

schrik niet van een Schrikkeljaar

In onze ouderschaps- en EOT-overeenkomsten is vaak opgenomen dat de kinderen in de even weken bij de ene ouder en in de oneven weken bij de andere ouder verblijven. Dat geeft duidelijkheid over wiens week het is. Men moet maar naar de kalender kijken én bovendien is het netjes afwisselend…

Maar wat doe je wanneer bij de jaarwisseling week 1 wordt voorafgegaan door week 53? Twee oneven weken na elkaar. Kan niet denk je? 

Check de kalender van 2026 …. 53 weken. En dat is lang niet het enige jaar. Regelmatig komt dit eens terug.

Het is slim om in de ouderschaps- of EOT-overeenkomst rekening te houden met specifieke situaties, zoals het voorkomen van twee oneven weken die elkaar opvolgen bij jaarwisselingen met 53 weken. 

Voeg een clausule toe die specifiek betrekking heeft op jaarwisselingen met 53 weken. Spreek af met de cliënten wat zij verkiezen in zo’n geval. Gewoon het systeem naleven? Of een aanpassing voorzien? 

portret

Wij zijn Vera en Nele. Twee enthousiaste juridische experts die hun jarenlange ervaring en kennis met jou willen delen. Als gepassioneerde professionals hebben we een diepgewortelde passie voor het scheidingsrecht en streven we ernaar om anderen te helpen in hun cariëre.

Naast het advies in deze Blog organiseren we opleidingen, bieden we modeldocumenten aan en voorzien hulpmiddelen om te groeien als scheidingsprofessional.

Vergelijkbare berichten